Werkbezoek Wienerberger Steenfabriek

FullSizeRender-3

Vandaag was ik door Tweede Kamerlid Henk Leenders uitgenodigd om mee te gaan op werkbezoek bij de Wienerberger Steenfabriek Kijfwaard in Pannerden. Mooie rondleiding gehad door het bedrijf waarbij we het hele proces van klei tot steen konden volgen. Verder gesproken over oa de winning van klei en de gevolgen/kansen voor natuur. Uiteraard wil het bedrijf graag ruimte om te kunnen ondernemen. Men gaf aan dat een gebied dan wel eerst flink op zijn kop gezet wordt door het afgraven van de klei maar later krijgt de natuur vrij spel en kunnen zeer waardevolle gebieden ontstaan. Het bedrijf is verder continue bezig om het productieproces van de bakstenen te verduurzamen. Zorgen zijn er ook hier om het tekort aan vakmensen in de toekomst. Veel werk is al geautomatiseerd maar juist hierdoor blijft het technisch vakmanschap zeer nodig. Dit mogen we in Gelderland meer gaan promoten.

Over Anna-Lena

Algemeen bestuurslid waterschap Rijn en IJssel & voormalig statenlid provincie Gelderland (2011 - 2019)
Dit bericht is geplaatst in Werk & onderwijs. Bookmark de permalink.