Tafel van 10 over wonen

FullSizeRender-8

De Tafel van 10 is een mooi initiatief van de PvdA Apeldoorn om discussie los te maken en mensen meer te betrekken bij de politiek. Politici gaan hierbij in gesprek met oa maatschappelijk organisaties en het bedrijfsleven. In totaal zitten er altijd negen personen op het podium. De zaal zelf is de tiende ‘persoon’ en kan ook actief meediscussiëren.

Woensdag 25 juni was alweer de 5e editie met als onderwerp: ‘In geouwehoer kun je niet wonen’. Ik was samen met oa gedeputeerde Josan Meijers, Tweede Kamerlid Albert de Vries, wethouder Eef van Ooijen & fractievoorzitter Marga Jonkman een van de gasten aan deze Tafel van 10. Goed om met de anderen en de zaal in discussie te kunnen gaan over waar we mee aan de slag moeten als het gaat om wonen. En eigenlijk waren we het over veel dingen gewoon eens. Er moet flink ingezet worden op meer betaalbare sociale huurwoningen voor de verschillende doelgroepen. Hier is echt een tekort aan. Uit de beantwoording van schriftelijke vragen die ik eerder over dit onderwerp heb gesteld kwam naar voren dat met name ook de behoefte aan woonzorg toe zal nemen voor mensen met bijvoorbeeld dementie. Dit najaar worden de nieuwe cijfers bekend van de monitor Wonen en Zorg.

Verduurzaming van woningen en de aanpak van leegstand kwamen bij de tafel van 10 ook aan bod. De grootste zorgen gingen echter over de ambulantisering. Op zich staan veel mensen er wel achter dat het fijner en beter is om langer thuis te kunnen wonen. Dan moet echter de zorg thuis wel goed geregeld zijn en dat is helaas nog lang niet altijd het geval. Hier moeten we veel meer aandacht aan besteden.

Over Anna-Lena

Algemeen bestuurslid waterschap Rijn en IJssel & voormalig statenlid provincie Gelderland (2011 - 2019)
Dit bericht is geplaatst in Wonen & leefomgeving. Bookmark de permalink.