Extra subsidie Landschapsbeheer Gelderland

FullSizeRender-8

In de statenvergadering van 25 juni stond de subsidieverlening van de Gelderse Natuur en Milieu Federatie (GNMF) en Stichting landschapsbeheer Gelderland op de agenda. En natuurlijk hebben we besloten dat ze hun waardevolle activiteiten voor Gelderland kunnen continueren middels een structurele subsidie. De GNMF is een vereniging die streeft naar een beter evenwicht tussen economie en natuur en milieu in Gelderland. Ze ondersteunen lokale natuur- en milieugroepen & zijn vaak een effectieve groene ‘luis in de pels’ van beleidsmakers en de politiek. Door samenwerking met bedrijven, overheden en belangengroeperingen zorgen ze ervoor dat er continue aandacht blijft voor groen en milieu. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) ondersteunt groepen vrijwilligers met kennis, kunde en gereedschap bij het beheer van het Gelderse cultuurlandschap.

Als het gaat om SLG bleek bij de behandeling in de commissie dat de beschikbare subsidie niet voldoende was om alle nieuwe vrijwilligersgroepen te kunnen ondersteunen. In de afgelopen vijf jaar was het aantal vrijwilligers gegroeid van 4.000 naar 8.000. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat SLG aan zijn eigen succes ten onder dreigde te gaan. Juist Gelderland profileert zich met zijn Gelderse streken. Streken die te herkennen zijn aan hun landschap. De vrijwilligers die dit landschap onderhouden zijn van groot belang. Samen met andere partijen heb ik dan ook namens de PvdA Gelderland ervoor gezorgd dat SLG volgend jaar een aanvullende bijdrage krijgt om deze nieuwe groepen te kunnen ondersteunen. De motie voor 100.000 euro extra in 2017 kreeg een ruimte meerderheid in de staten.

Over Anna-Lena

Algemeen bestuurslid waterschap Rijn en IJssel & voormalig statenlid provincie Gelderland (2011 - 2019)
Dit bericht is geplaatst in Landbouw & natuur. Bookmark de permalink.