Subsidie lokale voedselketens

shapeimage_1-2

Weet wat je eet. Na allerlei voedselschandalen merk je dat steeds meer mensen weer echt interesse beginnen te krijgen in wat er nu eigenlijk op hun bord ligt. Hoe is je eten nu eigenlijk geproduceerd en waar komt het vandaan? In de huidige tijd van schaalvergroting zie je daarnaast dat de afstand tussen boer en burger steeds groter wordt en dat boeren door de steeds kleinere marges het hoofd nog maar moeilijk boven water kunnen houden.

De productie van voedsel is in alle opzichten essentieel. Niet alleen als het gaat om onze gezondheid, maar ook als het gaat om bijvoorbeeld de  werkgelegenheid en om de invloed op ons landschap en onze leefomgeving. Mede daarom is het van belang dat ook gemeenten hier aandacht aan gaan schenken.  Ervoor zorgen dat voedselketens met elkaar worden verbonden zodat de boer weer een goede prijs krijgt en de consument een eerlijk en heerlijk product. De PvdA heeft al geruime tijd er op aangedrongen dat initiatieven op dit gebied moeten worden ondersteund. Mooi dus dat de provincie Gelderland dit jaar met een subsidieregeling komt voor innovaties van de voedselproductie op lokaal niveau: korte voorzieningsketens https://www.gelderland.nl/Vanaf-15-augustus-subsidie-voor-korte-voorzieningsketens.html Aan de slag ermee!

Over Anna-Lena

Algemeen bestuurslid waterschap Rijn en IJssel & voormalig statenlid provincie Gelderland (2011 - 2019)
Dit bericht is geplaatst in Landbouw & natuur. Bookmark de permalink.