Kandidaat Tweede Kamerlid

image-png

De PvdA kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezing op 15 maart 2017 is vastgesteld. Eervol om daar ook op te staan. Lijst 2, plek 40.

Al geruime tijd ben ik actief in de politiek en ik werk daarbij altijd samen met de mensen uit de praktijk. De reden waarom ik naar de Tweede Kamer wil gaan is omdat ik vind dat de stem van ervaringsdeskundigen beter gehoord moet worden. De jongeren in de jeugdzorg, de docenten voor de klas, de verzorgenden in de verpleegtehuizen, de ondernemers van het MKB, de mensen op de werkvloer. Zij weten pas echt waar de knelpunten zitten en wat er anders moet. Een samenleving maak je samen met mensen. Daarnaast mag de kennis van sociale en groene ondernemers meer ingezet worden in beleid. Niet alleen de lobby van de multinationals moet leidend zijn. Het moet vooral draaien om de ondernemers die niet alleen de eigen winst belangrijk vinden, maar ook de winst voor hun omgeving en voor mensen die iets meer ondersteuning kunnen gebruiken. In de Achterhoek hebben we bijvoorbeeld al heel veel mooie bedrijven die op deze manier werken en die samen zorgen voor veel werkgelegenheid. Van het naoberschap en de innovatieve kracht van deze regio kan Den Haag nog best wat leren.

Ik zet me in voor: • Meer investeren in groen en sociaal ondernemerschap, innovatie en de regionale economie • Betere bereikbaarheid door goed openbaar vervoer en overal snel internet • Een duurzame landbouw die een meerwaarde oplevert voor boer, dier, maatschappij, natuur en milieu • Versterken van de kwaliteit van natuur en landschap. Niet alleen van groot belang voor de biodiversiteit maar ook voor recreatie, toerisme en een goed vestigingsklimaat • Behoud van goede zorg en onderwijs dichtbij.

Over Anna-Lena

Algemeen bestuurslid waterschap Rijn en IJssel & voormalig statenlid provincie Gelderland (2011 - 2019)
Dit bericht is geplaatst in Diversen. Bookmark de permalink.