Sneller internet

servicetool

Op het platteland is het nog beroerd gesteld met de snelheid van het internet. Waardeloos omdat zowel voor bedrijven als burgers een goede bereikbaarheid op dat gebied essentieel is. Als het gaat om zorg, onderwijs, contacten met overheid, klanten, leveranciers, sociale media enz. dan kun je niet meer zonder een goede internetaansluiting. Het zou inmiddels eigenlijk gewoon een nutsvoorziening moeten zijn. Marktpartijen lieten het afweten op het platteland en daarom had de provincie Gelderland het initiatief genomen om dan maar zelf dit op te gaan pakken. Er was ook geld hiervoor beschikbaar. Helaas zijn we echter in 2015 teruggefloten vanwege staatssteunregels. We mochten het niet zelf doen. En deze week is definitief besloten dat we als Gelderland geen geld meer kunnen steken in sneller internet in regio’s als de Achterhoek. Goede nieuws is dat, door de aandacht die er mede dankzij de provincie is gekomen voor de problematiek,¬†de¬†marktpartijen nu wel wakker zijn geworden. Ze gaan het oppakken. We gaan het uiteraard positief kritisch volgen.

Over Anna-Lena

Statenlid PvdA provincie Gelderland & lijsttrekker waterschap Rijn en IJssel
Dit bericht is geplaatst in Wonen & leefomgeving. Bookmark de permalink.