Lijsttrekker Waterschap Rijn en IJssel

kinderen

Vandaag ben ik officieel tijdens de ledenvergadering van de PvdA Gelderland gekozen als lijsttrekker voor het waterschap Rijn & IJssel. Hartstikke eervol om straks samen met een club sterke kandidaten aan de slag te kunnen gaan: Met Jos Hollander, André Menting, Marlies Van de Voort, Barbara Veltrop en vele anderen. En er is genoeg werk te doen want het waterschap staat voor flinke uitdagingen. Klimaatverandering zorgt voor extreme regenbuien, hittestress en periodes van langdurige droogte. De teruggang van de biodiversiteit geeft grote zorgen en natuurlijk moet er voldoende en schoon water beschikbaar blijven. Voor onze inwoners die veilig willen wonen, droge voeten houden en op de mooiste plekken langs het water willen recreëren. Voor onze boeren die een eerlijke boterham willen verdienen door ons voedsel te verbouwen. Voor onze natuur en leefomgeving die een goede waterkwaliteit verdienen en ook hard nodig hebben. En we moeten als waterschap er vooral ook voor zorgen dat we sociaal werken en midden in de samenleving blijven staan. Door middel van educatie en voorlichting mensen betrekken en laten zien wat men ook zelf kan doen om bijvoorbeeld regenwater op te vangen en tuinen te vergroenen. En langs scholen gaan om kinderen al vroeg kennis te laten maken met de waarde van water in ons gebied. Kortom we hebben heel wat moois te doen de komende periode!

Over Anna-Lena

Algemeen bestuurslid waterschap Rijn en IJssel & voormalig statenlid provincie Gelderland (2011 - 2019)
Dit bericht is geplaatst in Diversen. Bookmark de permalink.