Lespakket ‘Nooit Voltooid Verleden’

fullsizeoutput_3baf

Vanochtend overhandigden Gelderse scholieren een nieuw lespakket over de jodenvervolging en vernietigingskamp Sobibor aan de Provinciale Staten en gedeputeerde Josan Meijers. De provincie heeft dit lespakket mede mogelijk gemaakt.
De scholieren zijn ook naar Sobibor in Polen geweest en gaven aan zeer onder de indruk te zijn van wat ze daar hebben gehoord en gezien. Het lespakket ‘Nooit Voltooid Verleden’ is bedoeld voor scholieren van het voortgezet onderwijs. Het volgt de levensverhalen van onder meer de Winterswijkse schilder Max van Dam en de familie van Daatje Frank, een meisje uit Echteld.
In 1943 reden negentien treinen met ruim 34.000 Joden van Kamp Westerbork naar vernietigingskamp Sobibor in Oost-Polen. De meesten werden direct na aankomst vermoord. Tienduizenden Joden uit andere landen ondergingen hetzelfde lot.
Sobibor werd later met de grond gelijk gemaakt om alle sporen van de genocide uit te wissen. Vorig jaar heb ik samen met nabestaanden en vertegenwoordigers van Gelderland een bezoek gebracht aan Sobibor. De provincie Gelderland wil dat de herinnering aan het vernietigingskamp in leven blijft. Wat daar gebeurd is mogen we nooit vergeten.

Over Anna-Lena

Algemeen bestuurslid waterschap Rijn en IJssel & voormalig statenlid provincie Gelderland (2011 - 2019)
Dit bericht is geplaatst in Diversen, Jongeren. Bookmark de permalink.