Waterschapsdag

fullsizeoutput_433d

Interessante waterschapsdag vandaag. Met de bestuursleden van Rijn en IJssel een bezoek gebracht aan:
– Het stuw- en sluiscomplex en het natuurgebied met vistrap bij De Pol in Gaanderen.
– De waterzuivering in Etten waar het afvalwater uit oa Doetinchem zo wordt gezuiverd dat het uiteindelijk weer terug kan stromen in de Oude IJssel.
– Het project Klimaat Klaor in Lichtenvoorde. Samen met de gemeente heeft het waterschap hier er met oa de aanleg van een retentiegebied voor gezorgd dat schade en overlast door extreme regenval in de toekomst voorkomen gaat worden. Ook is een gebiedsmakelaar actief om samen met inwoners en ondernemers het gebied nog klimaatvriendelijker te maken.
– Landgoed ‘t Medler waar met behulp van bodemonderzoek het oude watersysteem in kaart is gebracht. De Baakse Beek is destijds ingericht om het water zo snel mogelijk af te voeren. De droogte van de laatste jaren zorgt er echter voor dat nu gekeken moet worden hoe we het oude watersysteem zo kunnen gebruiken dat water weer meer wordt vastgehouden. Van belang voor natuur, landbouw en cultuurhistorie.
Leerzaam dagje waar de busreis en de omgeving ook weer lieten zien dat we hier echt wel in de mooiste regio van Nederland wonen.

Over Anna-Lena

Algemeen bestuurslid waterschap Rijn en IJssel & voormalig statenlid provincie Gelderland (2011 - 2019)
Dit bericht is geplaatst in Landbouw & natuur, Wonen & leefomgeving. Bookmark de permalink.