Nieuwe baan & duurzame dinsdag

img-4917

Begin augustus ben ik begonnen met een ontzettend leuke nieuwe baan als projectmedewerker Duurzaamheid bij de gemeente Winterswijk. En op ‘Duurzame Dinsdag’ mocht ik mee met wethouder Tineke Zomer op een fietstocht langs allerlei mooie duurzame initiatieven in de gemeente.  Eerst brachten we een bezoek aan de voormalige Rijks Hoogere Burgerschool aan de Zonnebrink. Het monumentale pand wordt verbouwd tot 30 woonstudio’s voor jongeren en een internethotel. Duurzaamheid speelt daarbij een belangrijke rol. Zo wordt het gebouw grondig geïsoleerd en volledig gasloos. Achter de school worden levensloopbestendige, energieneutrale woningen gebouwd. Ook komen er parkeerplaatsen die worden overdekt met zonnepanelen. De volgende stop was bij FC Winterswijk. De voetbalclub overweegt om het dak van het clubgebouw vol te leggen met zonnepanelen en de verlichting rond de velden te vervangen door energiezuinige LED-verlichting. Aan de Morgenzonweg bezochten we bewoners die hun woning volledig energieneutraal hebben gemaakt door de toepassing van onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie en dubbele beglazing. Tot slot bezocht de wethouder een informatieavond voor bewoners van de wijk De Pas, die voorlichting kregen over de mogelijkheden om hun woning te verduurzamen. Was een hele leerzame fietstocht. Kijk voor meer informatie over duurzaamheid in de gemeente Winterswijk op: www.duurzaamwinterswijk.nl

Over Anna-Lena

Algemeen bestuurslid waterschap Rijn en IJssel & voormalig statenlid provincie Gelderland (2011 - 2019)
Dit bericht is geplaatst in Wonen & leefomgeving. Bookmark de permalink.