Algemeen bestuur Rijn en IJssel

fullsizeoutput_4905

Vandaag was in Doetinchem weer de vergadering van het Algemeen Bestuur van waterschap Rijn en IJssel. Gesproken is oa over de perspectievennota waarin bekeken wordt wat er nodig is om de gestelde opgaven en de bestuurlijke ambities vanaf 2020 te realiseren. Mooi dat hierin veel aandacht is voor duurzaamheid en al eerder had het college toegezegd richting mijn collega Marlies Van de Voort dat er volgend jaar een analyse komt van het kwijtscheldingsbeleid.
Verder kwam het uitvoeringsprogramma Landgoederenzone Baakse Beek aan bod. Dit is een pilot waarin het waterschap samen met gemeente, provincie en partners als bijvoorbeeld de Land- en Tuinbouworganisatie werkt aan het creƫeren van klimaatrobuust gebied. Dit is een gebied wat zowel de extremen op het gebied van droogte als wateroverlast aan kan en wat waardevol blijft voor landbouw, natuur, recreatie, wonen en cultuurhistorie.
De verbetering van de bediening en besturing van bruggen en sluizen Oude IJssel stond ook op de agenda. Best zorgelijk om te horen dat de huidige staat van bruggen en sluizen van ons waterschap matig te noemen is. Veiligheid moet altijd voorop staan. Vorige week kwam een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid in het nieuws over de (on)veiligheid van beweegbare bruggen. Dit naar aanleiding van een dodelijk ongeluk in Zaanstad waar een brug werd geopend terwijl er nog mensen opstonden. Heb namens de PvdA vragen gesteld over welke maatregelen het waterschap neemt naar aanleiding van het rapport om te voorkomen dat de bruggen van het waterschap tot ongelukken leiden. Gelukkig zijn er hier nog geen incidenten geweest. Goed om te horen dat het waterschap dit vooral ook zo wil houden en actief aan de slag gaat om de bediening en besturing van bruggen en sluizen te verbeteren.

Over Anna-Lena

Algemeen bestuurslid waterschap Rijn en IJssel & voormalig statenlid provincie Gelderland (2011 - 2019)
Dit bericht is geplaatst in Diversen. Bookmark de permalink.