Meet up Koppelkerk

m

Boeiende Meet Up vanavond in de Koppelkerk te Bredevoort. In deze Meet Up stond het thema ‘Woonerven en erfdelen in het buitengebied’ centraal: In het buitengebied komen diverse boerderijen leeg te staan. Tegelijkertijd is er grote woningnood en worden huizenprijzen onbetaalbaar. Wat nou als we leegstaande boerderijen zouden omtoveren tot woonerven? Esther Ruesen sprak met verschillende betrokkenen over de kansen en mogelijkheden en: Starters en mensen met een minder volle beurs zouden de woningmarkt dan makkelijker kunnen betreden. Ons mooie buitengebied zou minder in een villawijk veranderen. Eenzaamheid zou worden bestreden en naoberschap gestimuleerd door jong en oud samen een erf te laten delen. Moeilijkheden zijn vaak de regelgeving, bestemmingsplannen en financiering. Toevallig is dit thema hier thuis nu heel actueel. En mooi dat Meet Up Achterhoek dit zo oppakt. Dit nieuwe maatschappelijke programma wil burgers, bedrijven en overheid samenbrengen om vanuit een open dialoog aan de slag te gaan met de maatschappelijke thema’s van nu. #aanrader

Over Anna-Lena

Algemeen bestuurslid waterschap Rijn en IJssel & voormalig statenlid provincie Gelderland (2011 - 2019)
Dit bericht is geplaatst in Diversen. Bookmark de permalink.