Nieuwe jeugdbestuurder

Vandaag hadden we in de vergadering van het Algemeen Bestuur van waterschap Rijn en IJssel een belangrijke gast. Ons waterschap heeft namelijk een nieuwe jeugdbestuurder: Fien Snelting uit Megchelen. Zij zal zich de komende periode inzetten om onder andere het waterschap bij jongeren onder de aandacht te brengen en thema’s die jongeren belangrijk vinden te agenderen. En met Fien gaat dat zeker goed komen gezien haar staat van dienst als wereldverbeteraar (https://www.schoolvoorwereldverbeteraars.nl/en-de-winner-is-fien-snelting/ ) en haar inzet in de gemeente Oude IJsselstreek om zwerfvuil aan te pakken. Verder stonden er op de agenda investeringsvoorstellen voor bijvoorbeeld rioolwaterzuiveringen, overstromingsinformatie en dijkversterkingen. In de rondvraag hebben we als PvdA aandacht besteed aan de onrust die is ontstaan in de gemeente Berkelland omdat het waterschap daar langs de rivier de Berkel zonder vergunning bomen heeft gekapt. Juist het waterschap moet zorgvuldig met haar groen omgaan en het goede voorbeeld geven. Het waterschap zal in ieder geval moeten zorgen voor herplant en herstel van het groen op deze locatie.

Over Anna-Lena

Algemeen bestuurslid waterschap Rijn en IJssel & voormalig statenlid provincie Gelderland (2011 - 2019)
Dit bericht is geplaatst in Diversen. Bookmark de permalink.