Over mij

Op 12 juni 1978 geboren in Zweden. Opgegroeid op een boerderij in de Achterhoek. Dit was eerst een melkveebedrijf met koeien en geiten. Later werd het een paardenrusthuis en een zorgboerderij voor mensen die door verschillende omstandigheden extra ondersteuning nodig hadden. Ik heb altijd veel meegewerkt in het bedrijf.

Opleidingen: Havo, MBO Zelfstandig beroepsbeoefenaar Veehouderij & Dierverzorging (Agron/AOC Oost), propedeuse Lerarenopleiding Basisonderwijs (Iselinge) en bachelor HBO Bos- en Natuurbeheer, afstudeerrichting Natuur & landschapstechniek (Hogeschool Larenstein).

Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Heb onder andere gewerkt bij Sportbedrijf Arnhem en Zorgboerderij Urtica de Vijfsprong in Vorden. Verder heb ik een aantal jaren een eigen bedrijf gehad, ik gaf paardrijlessen en coachte kinderen en volwassenen om meer vertrouwen te krijgen in het eigen kunnen.

Van 2005 – 2011 was ik raadslid in de gemeente Oude IJsselstreek, vice-fractievoorzitter & woordvoerder ruimte en groen. Sinds 2011 statenlid namens de PvdA Gelderland, woordvoerder landbouw, natuur, wonen, zorg & welzijn.

Verder ben ik ambassadeur van VMBO On Stage mede naar aanleiding van een opiniestuk over het belang van vakmensen en de ambachtseconomie. Op deze website schrijf ik over mijn werkzaamheden in de politiek. Op Twitter & Facebook ben ik ook te vinden.

FullSizeRender