Ervaringsdeskundigen jeugdzorg

shapeimage_1-1

Vanmiddag een leerzame bijeenkomst gehad met jongeren met ervaring in de jeugdzorg, Hellen Houterman van Zorgbelang Gelderland & beleidsmedewerkers jeugdzorg van de gemeente Oude IJsselstreek. De jongeren hebben aan de beleidsmedewerkers hun persoonlijke verhaal verteld en tips en adviezen gegeven hoe de zorg voor jeugd kan verbeteren. Belangrijkste tip die ze meegaven was: Luister beter naar jongeren zelf. Te vaak werden hun signalen niet serieus genomen, moest het eerst fout gaan voordat er hulp geboden werd. Dit moet echt anders.

Twee van de jongeren die hun verhaal vertelden hebben ook een eigen website gemaakt met als doel de wereld voor jongeren in de jeugdzorg te verbeteren:
http://jeugdzorgjongeren.nl/index.html

 

Over Anna-Lena

Algemeen bestuurslid waterschap Rijn en IJssel & voormalig statenlid provincie Gelderland (2011 - 2019)
Dit bericht is geplaatst in Jongeren, Zorg & welzijn. Bookmark de permalink.