Tekort aan betaalbare en geschikte woningen

FullSizeRender-8

Het aantal ouderen groeit in Gelderland en ouderen worden gestimuleerd om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Dan moet er echter wel genoeg woonruimte beschikbaar zijn in een veilige, leefbare en geschikte woonomgeving en volgens het onderzoek van de ANBO is dat straks niet het geval.

Daarom heb ik naar aanleiding van het artikel ‘Huizen voor senioren worden snel schaars’ in de Gelderlander van dinsdag 29 maart 2016 namens de PvdA Gelderland schriftelijke vragen gesteld aan GS over het komende tekort aan geschikte en betaalbare huizen voor ouderen.

Naast de vraag om geschikte woningen voor ouderen dreigt er ook een tekort aan geschikte en betaalbare woningen voor bijv. cliënten in de ggz en mensen die verblijven in de opvang voor daklozen. De opgave voor gemeenten is met name door alle huidige ontwikkelingen met nieuwkomers en zorgtaken al zeer groot. Mede daarom wil ik graag weten of GS bereid is om samen met de gemeenten in kaart te brengen wat de specifieke behoefte en problematiek is. Belangrijk is daarnaast dat GS ook zelf actief tot actie over wil gaan om samen met de gemeenten ervoor te zorgen dat er straks wel genoeg betaalbare & geschikte woningen zijn voor de verschillende doelgroepen.

Over Anna-Lena

Algemeen bestuurslid waterschap Rijn en IJssel & voormalig statenlid provincie Gelderland (2011 - 2019)
Dit bericht is geplaatst in Wonen & leefomgeving, Zorg & welzijn. Bookmark de permalink.